Eten En Werken Gaat Niet Samen….

Je kent het vast wel dat je zo druk, druk, druk bent dat je jezelf geen tijd gunt om even rustig te eten. Waarschijnlijk heb je nog zoveel te doen, dat je terwijl je doorwerkt jouw eten snel even naar binnen werkt.

Wist je dat eten terwijl je doorwerkt linke soep is voor je gezondheid en je gewicht?

Als je eet terwijl je doorwerkt, dan ben je gefocust op je werk. Je merkt niet echt wat je eet, je kauwt minder, je slikt te grote brokken door en je geniet niet van je eten. Veelal eet je dan veel te veel, want je merkt het voldaan gevoel, het ik-zit-vol signaal van je maag niet op. Je strest je spijsverteringsstelsel teveel, door te grote brokken onvoldoende voorbewerkt en voorbereid, te zwaar eten.

Je lichaam gaat protesteren en maakt je loom, je energie lekt weg, juist nu je die energie hard nodig hebt om je werk af te krijgen.

Vaak gaat je stemming dan ook omlaag, ben je ontevreden over jezelf en je prestaties. Hoe vaak heb jij die dip na het eten? Of is het al zo “gewoon” dat je dit niet meer bewust bent?

Hoe lang laat je dat nog toe, want je lichaam kan zo dat eten niet goed verteren. Het blijft langer in je buik, je hebt mogelijk een opgeblazen gevoel of zuuroprispingen en het kost veel meer energie om het te verwerken. Veelal met extra vetopslag als gevolg.

Als je zo doorgaat is het niet zo verwonderlijk dat je geleidelijk aan zwaarder en zwaarder wordt en fysiek minder kan. Je keurt jezelf mogelijk af, omdat het je maar niet lukt om gezond te blijven eten. Je denkt dat je niet genoeg wilskracht hebt.

Het goede nieuws is: het gaat echter niet om wilskracht. De oplossing is eenvoudiger en veel makkelijker dan je denkt. Eten en doorwerken gaan niet samen. STOP ermee! Neem gewoon even die 10-15 minuten eetpauze. Je moet toch even opstaan om je eten te pakken. Ga dus weg van je werkplek en eet aan de EETtafel. Besteed even je volle aandacht aan jezelf, je lijf en je eten. Kauw goed en geniet.

Als je dit doen, dan zal je merken dat je geniet van het eten, je je lichaam voedt en een prettig voldaan gevoel krijgt en na deze eet pauze weer vol nieuw elan, energiek aan het werk kan.

Doe jezelf en je lichaam een groot plezier en eet met volle aandacht voor je eten en je lijf.

Deel hier wat deze tip voor jou betekent.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *