Exotisch Eten in het Buitenland? Hoe te kiezen?

Daar sta je dan, na een lange vermoeiende reis in een vreemd land ver weg. Je hebt er al weken naar uitgekeken en nu ter plekke kijk je je ogen uit. Zo’n andere wereld dan je gewend bent, het ziet er niet alleen anders uit, het is totaal anders. Waarschijnlijk sneller, drukker, rommeliger, onoverzichtelijker, chaotischer, luidruchtiger dan je verwacht had en met indringende geuren en zeer kleurrijk. Prachtig die grote verscheidenheid aan mensen met totaal andere gewoontes en gebruiken en het exotisch eten.

En hoe kan je nou zorgen dat je volop kan blijven genieten van deze overweldigende indrukken, zonder geveld te zijn door een infectieziekte met spugen en spuit diarree, die je dagen aan de wc gekluisterd houden? En als je echt pech hebt, neem je zo’n virus of parasiet mee die je, nog enkele jaren na je reis, opzadelt met vervelende darmklachten. Had je nou maar niet dat lekkere hapje van die straatventer gekocht.

Wij leven nu eenmaal in een schone soms wat klinische wereld en zij daardoor niet meer opgewassen tegen de in Verweggistan gewone bacteriën en virussen in het water en eten. Daarom kan een inwoner van dat land ver weg, wel gewoon water uit de pomp drink en genieten van alle lokale lekkers op straat en jij niet meer.

Heb je jouw immuunsysteem en jouw darmen al thuis voorbereid op het exotische eten? Zie mijn blog
https://wordslankblijfslank.nl/blog/exotische-eten-in-het-buitenland-de-voorbereiding/ wat je daarvoor kunt doen.

Of je nou wel of niet goed voorbereid op reis gaat, ter plekke zijn een aantal essentiële elementen voor verantwoord exotisch eten van belang. Eén ervan is je keuze van het exotische eten. In dit blogartikel geef ik je hiervoor een aantal praktische tips.

Mogelijk heb je zelfs geen idee wat het eten dat je bestelt of krijgt is en wat er in zit. De gids of je gastvrouw/heer of een app of de verkoper kunnen je dat mogelijk wel vertellen en zeggen dat je het gerust kunt eten. Echter zij hebben jouw lichaam niet en kunnen niet weten hoe jouw lichaam hierop zal reageren. De ingrediënten en zeker de kruiden zijn ongetwijfeld anders dan jij en je lichaam gewend zijn, vaak ook veel heter.

Met je gezond verstand weet je dat je geen gewoon water moet drinken of geen eten moet kopen dat de hele tijd in de zon staat, of wat onvoldoende vooraf verhit, gekookt of gebakken wordt of waar het in zeer onhygiënische omstandigheden wordt bereikt.

Naast je gezond verstand heb je een enorme troef in handen, waar geen advies van een ander tegenop kan. Jouw troef, die je heel snel laten weten of iets voor jou is te eten, is dezelfde die dat eten verwerkt: je lichaam! Jouw lichaamswijsheid weet ook vooraf, bij eten wat je nog nooit hebt gezien, geproefd of gegeten, of jij dit verantwoord kan consumeren zonder nare neveneffecten of ziekmakende klachten.

Laat jouw lichaamswijsheid kiezen. Gebruik kinesiologie om het eten vooraf te testen, en kijk, ruik en test opnieuw voordat je gaat eten. En eet alles met mate.

Laat weten hoe jij voelt wat je wel en niet moet eten.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *