Exotische Eten in het Buitenland? De Voorbereiding

Je reis is geboekt. Je verheugt je al helemaal op die prachtige reis naar dat exotische oord. Je bent er echt aan toe, enkele weken weg van het hectische ritme van alledag. Terwijl je weg droomt van het ene na het andere mooie uitstapje en bezienswaardigheid die je online vindt, zie je ook een glimp van het exotische eten en vele eettentjes op straat. Je vraagt je af: “Zal ik me daar wel aan wagen, dat exotische eten met onbekende ingrediënten?” Misschien maar goed ook dat je niet weet wat er allemaal in zit, zoals in die snotsoep, waar die locals zo lekker van slurpen. “Zijn dat nou slakken, kwallen of iets ander viezigs?” Je weet het niet.

“Zou ik die exotische soep eens proberen als ik er eenmaal ben? Maar kan ik er wel tegen? Hoe voorkom ik dat ik ziek word? Toch maar even een paar sites raadplegen om te voorkomen dat mijn vakantie verpest wordt door dagen lang spugen en diarree spuiten.”

Er is veel te vinden met goede adviezen voor verre reizen. Van vaccinaties tot vitamines en pillen. Wat vaak ontbreekt zijn de belangrijkste voorbereidingen die je zelf thuis kan doen, zelfs al enkele maanden voor aanvang van de reis.

Hoe bereid je jezelf en je lijf zo effectief mogelijk voor op die reis?

Breng je lijf vooraf in topconditie met de juiste voeding, beweging, rust en ontspanning. Iets waar je thuis ook al plezier van hebt en volop van kan genieten. Lijkt een opendeur, maar essentieel om volop te kunnen genieten van je reis. En belangrijk om te voorkomen dat je ziek wordt tijdens de reis, en ook om te voorkomen dat je een virus of parasiet mee terugneemt, die nog jaren zorgt dat je van je reis kan “nagenieten”. En ga vooral uitgerust en ontspannen op reis.

Hoe doe je dat dan?

Bereid je darmen en je darmflora voordat je op reis gaat voor op dat exotische eten. Ruimschoots voordat je koffers impact, begin je met het “inpakken” van een zo’n zeer gevarieerd mogelijke darmflora, netjes verpakt in je darmen. Met zo’n rijke geschakeerde darmflora geef je je immuunsysteem al een aardige boost en kan je lijf sneller en makkelijker positief reageren op dat exotische eten.

Eet zo gevarieerd mogelijk vooral voedingsvezels, groenten en fruit. En voeg vis, bessen, noten en zaden toe aan je menu. Zorg voor goede probiotica, gefermenteerde groente en zuivel met levende bacteriën. Vermijd probiotica uit een potje vol met toegevoegde suikers. Vermijd suikers, snelle koolhydraten en sterk bewerkte voedingsmiddelen. Vermijd antibiotica. Werk met je handen in de tuin en wees iets minder hygiënisch en ga erop uit, eet lekker buiten op het platteland. Een ontspannen en leuke manier om vanzelf wat andere bacteriën toe te voegen aan je darmflora. En verminder je stress en zorg voor voldoende ontspanning, rust en slaap.

Schrijf hieronder hoe jij je voorbereidt op een verre reis.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *